Cimavax
VACCINUL IMPOTRIVA CANCERULUI DE PLAMAN IN CELULE MARI

Ce este CIMAvax -EGF  ?

untitdledVaccinul CIMAvax -EGF este un procedeu terapeutic al carui mecanism de actionare consta in stimularea sistemului imunitar al pacientului, inducand formarea de anticorpi specifici  EGF propriu al punctului de initiere a imunizarii, distrugand toleranta imuna impotriva unei proteine proprii.

Acest lucru este posibil datorita faptului ca vaccinul contine un compus chimic de EGF cu proteina P64K derivata din NEISSERIA  MENINGITIDES  (  compus rh EGF-Rp64k) cu grad imunogenic ridicat si combinat cu Montadine ISA 51 VG CA , potentiator a raspunsului anticorpic (imunologic) specific EGF .

   Anticorpii specifici contra EGF generati de catre propiul organism al pacientului provoaca o depravare ( castrare) imunologica a acestei proteine EGF diminuind concentratia in ser , astfel debilitand  semnificativ probabilitatea  EGF-ului de a se uni receptorului situat pe membrana a celulei tumorale.

   In acelasi timp se inabiliteaza pe aceasta cale uniune elementului de legatura al EGF  cu receptorul sau impiedicand metamorfozarea acestuia  asftel ramanand dezactivat si incapacitat in a provoca eruperea de semnalizare intracelulara. Fiind dezactivat EGFR-ul,  semnalul celular este stins ceea ce impiedica initierea mecanismului de proliferare celulara depinzand de aceasta unire legatura –receptor se debiliteaza mecanismele de angiogeneza si metastaza provocand atrofierea celulei tumorale.

   In termeni medicali  aceasta inhibare a proceselor carcinogeneze mentionate anterior ce depind de activarea in cascada a semnalului EGFR se traduce prin stabilizarea de lunga durata a afectiunii si prelungirea sperantei de viata.

CIMAvax – EGF deasemenea se  asociaza cu imbunatatirea calitatii vietii si un amplu profil al securitatii definit  prin incidenta scazuta  a reactiilor adverse de intensitate scazuta spre moderata

ACTIUNE FARMACOLOGICA

  CIMAvax – EGF mareste speranta de viata a pacientilor cu cancer de plaman celule mari (CPCNP) spre deosebire de pacientii tratati cu cea mai avansata terapie de suport.

   Raspunsul  la tratament se coreleaza cu raspunsul imunologic .Imunizarea prin vaccinare duce la aparitia de anticorpi specifici contra EGF ce provoaca depravarea sau castrarea imunologica a proteinei.

INDICATII TERAPEUTICE

  CIMAvax – EGF se recomanda pacientilor cu cancer pulmonar in celule mari in stadii avansate (IIIb/IV)

CONTRAINDICATII

  CIMAvax – EGF  este contraindicat pacientelor gravide sau in stadiu de lactatie , pacientilor cu istoric de alergie la compusi biologici similari ai vaccinului  la pacienti purtatori de afectiuni intercurente necontrolate inclusiv infectii active, insuficienta cardiaca congestiva sintomatica,  anghina pectorala instabila si aritmie cardiaca.Contraindicat deasemenea pacientilor cu hipersensibilitate la ciclofosfamida ca si in  cazul pacienti pediatrici

PRECAUTII

CIMAvax-EGF se administreaza cu precautii pacientilor ce acuza insuficxienta renala sau hepatica.

AVERTIZARI SPECIALE SI PRECAUTII IN ADMINISTRARE:

Tratamentul CIMAvax trebuie initiat doar sub supravegherea unui medic specializat in tratarea pacientilor, oncologici  ,specialisti primari secundari sau terti

EFECTE SECUNDARE

Sau tratat mai mult de 1000 pacienti purtatori de cancer de plaman avansat in 13 teste clinice cu CIMAvax- EGF vaccinul fiind bine tolerat. Majoritatea efectelor secundare fiind calificate ca usoare sau moderate . Efectele adverse sistemice ,cele mai frecvente au fost in principiu anorexie, carcei , frisoane , tremur, cefalee , ameteli , stare de voma,febra ,puseuri de caldura, hipertensiune sau hipertensiune arteriala deasemenea putandu-se inregistra dureri in zona injectata.

In urma administrarii CIMAvax-EGF pot aparea reactii adverse severe cum ar fi  cefalee , frisoane ,tremur dureri toracice tanspiratii  senzatie de frig si stare generala neplacuta. Aceste reactii putand fi combatute cu medicamente antihistaminice, antipiretice si analgezice conventionale.

 POSOLOGIA SI MOD DE ADMINISTRARE

Fiecare injectie contine 1,2 ml de emulsie continand combinatul hrEGF – Rp64k si Montadine ISA 51 VG.

Tratamentul consista intr-o faza de inductie ce incepe cu administrarea de CICLOFOSFAMIDA (doza unica de 200 mg/m2 ). Trei zile dupa aceea se initiaza administrarea CIMAvax – EGF,4 doze ;una la fiecare 14 zile.

Faza de mentinere consista in reimunizari lunare ce se vor efectua pana ce starea generala a pacientului o permite.

CIMAvax –EGF SE ADMINISTREAZA VIA INTRAMUSCULAR

Din pacate contrar articolelor aparute in intreaga presa internationala, pretul acestui vaccin nu este tocmai mic asa cum se afirma ca ar costa doar 1 dolar.

In primul rand ca nu se comercializeaza nici macar in CUBA ,tratamentul fiind exclusiv de uz intraspitalitar, administrarea chiar si in cazul cetatenilor cubanezi chiar daca este gratuita se face in urma obtinerii unei aprobari pe baza asanumitului (tarjeton)sinonim cu cardul de asigurat medical si se aplica doar in unitatile sanitare

In cazul cetatenilor straini exista programe speciale de tratament oferite  de CSMC.SA in diferite centre medicale dedicate turismului medical in urma studierii si aprobarii dosarului medical pentru fiecare pacient in parte.

Incepand cu data de 18.06.2015 , putem fi contactati in Havana , Cuba la numarul de telefon prin apel telefonic : +005358416927 Important : Diferenta de fus orar este de 8 ore.