Venin de scorpion pentru tratarea cancerului

Patru proiecte de cercetare în care este folosit veninul unui scorpion foarte des întâlnit în regiune sunt demarate în Cuba în vederea tratării cancerului, au anunţat, ieri, oficiali guvernamentali.

Unul dintre aceste proiecte, susţinut de firma Labiogarm, a şi dat roade, specialişii obţinând medicamnetul homeopathic numit Vidatox, care este deja disponibil pe piaţa farmaceutică din Cuba. Vidatox este o variant terapeutică care poate elimina durerile şi este folosită complementar, în tratamentul cancerului.

Oamenii de ştiinţă cubanezi au constatat că toxina provenită din veninul scorpionului Rophalorus junceus acţionează ca un analgezic puternic şi are, în plus, proprităţi antiinflamatorii şi efecte anti-tumoral. Toxina este extrasă de la scorpion folosindu-se electostimularea, de la fiecare animal obţinându-se 0,02 ml de venin, echivalentul a două-trei picături.

Pentru a uşuara demersul ştiinţific demarat în urmă cu 15 ani, Cuba a creat mai multe “ferme” de scorpioni răspândite în întreaga ţară, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la aproape 1 milion de dolari (23 de milioane de pesos).

SURSA: doctorionline.ro

Comments are closed.