Medicamentul anti-cancer cu venin de scorpion, şi pentru români

Producătorii cubanezi speră ca în trei luni să obţină toate avizele pentru a-l putea vinde la noi în ţara

Veninul de scorpion albastru, cea mai mare specie de scorpion din Cuba, conţine săruri anorganice, enzime şi proteine (foto: Shutterstock)

Oana Neacşu

După 15 ani de cercetări, cubanezii au reuşit, în martie, să omologheze un medicament anti-cancer, pe bază de venin de scorpion albastru. Ieri, specialiştii Institutului Labiofam au anunţat că, produsul homeopatic se va găsi şi în România, în circa trei luni.

Potenţialul antitumoral al veninului de scorpion albastru (Rhopalurus junceus) nu a fost exploatat până la începutul anilor ‘80, când oamenii de ştiinţă cubanezi au descoperit că toxina conţinută de acesta are un efect analgezic, antiinflamator şi antitumoral.

Timp de 15 ani, Institutul Labiofam a făcut cercetări pentru a stabili eficacitatea unui tratament anti-cancer.

„În studiile in vitro a fost observată inhibarea creşterii celulelor şi chiar moartea lor. Vidatox 30CH a fost administrat, în timpul studiilor, la aproximativ 10.000 de bolnavi de cancer.

Am obţinut rezultate foarte îmbucurătoare în ceea ce priveşte îmbunătăţirea calităţii vieţii şi oprirea creşterii tumorilor.

Tratamentul a fost testat pe pacienţi cu cancer de uter, prostată, pancreas şi plămâni. Din 2008, peste 40.000 de oameni au folosit medicamentul, cu rezultate foarte bune”, a declarat unul dintre cercetătorii Labiofam, Caridad Rodrigues Clara.

Potrivit cubanezilor, produsul nu are efecte adverse, nu este toxic şi poate fi luat în acelaşi timp cu tratamentele convenţionale (chimioterapie, radioterapie).

„Prin administrarea simultană a tratamentului oncologic clasic, se potenţează, practic, activitatea anti-tumorală a acestuia”, a completat specialistul.

Sursa: www.click.ro

Comments are closed.